יום שלישי, 14 ביולי 2015

להגיע לכל גובה בעזרת מתקני הרמה

רוב בני האדם נמצאים רוב הזמן על הקרקע. אולם, זה לא אומר שהם לא צריכים מעת לעת להגיע לגובה. לעתים קרובות יש צורך להרים ציוד כלפי מעלה, במגוון רחב מאד של סיטואציות - החל ממפעל שבו עובד צריך להגיע לחלק העליון במכונה, דרך אדם שצריך לבצע עבודות תיקון בגג, ועד לחברת הובלות שצריכה להרים ציוד כלפי מעלה ולהטעין אותו על המשאית - ויש כמובן עוד שפע של דוגמאות. בכל המקרים הללו, בעזרת מתקני הרמה איכותיים, אפשר כמובן לקבל את התוצאה הרצויה. עם זאת, כמובן שקיים מגוון עצום של מתקני הרמה לשימושים שונים. בואו להכיר כמה מהמתקנים הבסיסיים שגם אתם יכולים לעשות בהם שימוש.

מהם המתקנים הנפוצים לשימוש?

סלי הרמה - אלו הם מתקנים שתפקידם להרים בן אדם או קבוצת אנשים כלפי מעלה. מתקן זה קיבל את שמו משום שבחלקו שקצה, הוא נראה כמו מעין סל גדול. ה"סל" מחובר לזרוע טלסקופית ארוכה שמרימה את האדם כלפי מעלה, ומאפשרת לו להגיע לגובה, גם לאזורים שהם קשים יחסית לגישה. כוחות חילוץ משתמשים לעתים קרובות במתקנים אלו, כמו גם גורמים שעובדים בגובה רב כגון חברת החשמל.
במות הרמה - אלו מתקני הרמה מסוג אחר, שתפקידם בעיקר להרים ציוד כבד, וביחד איתו לעתים גם אדם. במות ההרמה כוללות לרוב משטח מיושר וגדול למדי, עם כושר הרמה משמעותי מאד. חלק מהבמות הן מקובעות למשטח - כמו למשל במות ההרמה שיש במוסכים, ואילו בחלק מהמקרים מדובר על במות הרמה ניידות - שבהן למשל משתמשים אנשי מקצוע שצריכים לבצע עבודות בגג.
מלגזות - המלגזות מהוות מתקני הרמה ייחודיים מאוד בזכות היכולת המתקדמת שלהן לשינוע. למעשה, לא מפעילים מלגזה אלא נוהגים במלגזה, ובעזרת קלשון ההרמה המיוחד שלה אפשר להרים ציוד ולהסיע אותו למקוות שונים. באתרי בניה, במפעלים ובמחסנים, השימוש במלגזות הוא נפוץ במיוחד, בדגש על מלגזות חשמליות

מלגזה
איזה מתקן אתם צריכים?
ציינו כמובן את המתקנים הנפוצים ביותר, אבל כמובן שיש עוד שפע מתקנים אשר משמשים להתקנה - מנופים ועגורנים למשל, כמו גם מתקנים אשר מבוססים על וואקום ונועדו להרמה. בכל המקרים הללו, אתם תמיד תוכלו למצוא את המתקן שמתאים לכם בצורה מושלמת.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה